Marinovaná treska s kokosovou ryžou
Suroviny
2 PL sójovej omáčky
1 ČL sezamového oleja
1 ČL medu
2 filety z tresky
150 g hnedej ryže
400 ml kokosového mlieka
olivový olej
1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
1 veľkú červenú cibuľu pokrájanú na tenké kolieska
1 malú mrkvu pokrájanú na tenké plátky (ja som mrkvu a cuketu strúhala na špirálovom strúhadle)
½ cukiny pokrájanej na tenké plátky
hrsť mladých špenátových listov
soľ
vodu
Postup
Najprv si pripravíme v miske marinádu. Zmiešame sójovú
omáčku so sezamovým olejom a medom. Marinádu nalejeme na filety z tresky a
necháme pôsobiť. Najlepšie cez noc, ale postačí aj hodina. Do rozohriateho
hrnca vysypeme ryžu. Nasucho chvíľku pražíme a potom zalejeme vriacou osolenou
vodou. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Keď je uvarená do polomäkka,
prilejeme kokosové mlieko a pomaly dusíme, kým nezmäkne. Na stredne silnom ohni rozohrejeme panvicu na
grilovanie. Vložíme do nej filety s marinádou a pražíme asi 8 minút,
pričom ich pravidelne obraciame. Medzičasom v panvici alebo v panvici
wok zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a
cukinu. Pražíme asi 3 minúty, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme špenát a
zvyšnú sójovú omáčku a miešame ešte minútku.
Tresku so zeleninou a s
kokosovou ryžou ihneď podávame.
Komentáre
Zverejnenie komentára