Marinovaná treska s kokosovou ryžou


Suroviny

2 PL sójovej omáčky
1 ČL sezamového oleja
1 ČL medu
2 filety z tresky
150 g hnedej ryže
400 ml kokosového mlieka
olivový olej
1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
1 veľkú červenú cibuľu pokrájanú na tenké kolieska
1 malú mrkvu pokrájanú na tenké plátky (ja som mrkvu a cuketu strúhala na špirálovom strúhadle)
½ cukiny pokrájanej na tenké plátky
hrsť mladých špenátových listov
soľ
vodu

Postup

Najprv si pripravíme v miske marinádu. Zmiešame sójovú omáčku so sezamovým olejom a medom. Marinádu nalejeme na filety z tresky a necháme pôsobiť. Najlepšie cez noc, ale postačí aj hodina. Do rozohriateho hrnca vysypeme ryžu. Nasucho chvíľku pražíme a potom zalejeme vriacou osolenou vodou. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Keď je uvarená do polomäkka, prilejeme kokosové mlieko a pomaly dusíme, kým nezmäkne. Na stredne silnom ohni rozohrejeme panvicu na grilovanie. Vložíme do nej filety s marinádou a pražíme asi 8 minút, pričom ich pravidelne obraciame. Medzičasom v panvici alebo v panvici wok zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a cukinu. Pražíme asi 3 minúty, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme špenát a zvyšnú sójovú omáčku a miešame ešte minútku. 
Tresku so zeleninou a s kokosovou ryžou ihneď podávame.

Komentáre

Obľúbené príspevky