Chilli con carne
Suroviny:
400 g mletého mäsa (chudé
hovädzie, prípadne bravčové)
1 konzerva fazúľ (240 g)
1 malá konzerva kukurice (140 g)
1 konzerva krájaných rajčín (420 g)
200 g pasírovaných rajčín
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
1/2 kocky horkej čokolády (5 g)
1/2 ČL soli a sladkej papriky
chilli podľa chuti
na podávanie
grécky jogurt alebo kyslá smotana
tortilla
Postup:
Cibuľu
nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji dosklovita. Potom k cibuľke pridáme
pretlačený cesnak, soľ, papriku a chilli. Premiešame a pridáme mäso,
ktoré miešame a opekáme, až dokiaľ sa nerozpadne na malé kúsky. Ďalej prilejeme
pasírované a krájané rajčiny a chvíľku podusíme. Pridáme fazuľu s kukuricou,
necháme prevrieť a varíme ešte asi 10 minút. Na záver ešte prípadne dochutíme a
dosolíme a pridáme horkú čokoládu. Čokoláda dodá chilli
zaujímavejšiu chuť, netreba sa báť pridať ju :)
Podávame ešte teplé s kopčekom gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany a tortillou.
Komentáre
Zverejnenie komentára