Losos na červenej šošovici
Suroviny (pre 2 osoby):
Na kašu z červenej šošovice:
1 šálku červenej šošovice
2 lyžice panenského olivového oleja
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
3 stredne veľké mrkvy
1 lyžicu domáceho medu
1 lyžičku mletej škorice
čerstvo namleté čierne korenie
soľ
kari korenie
Na bylinkového lososa:
200 g lososa
bylinkové korenie na ryby
2 lyžice panenského olivového oleja
citrónová šťava
Postup:
Červenú šošovicu sparíme vriacou vodou a odložíme.
V hlbokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku, cesnak a mrkvu. Za stáleho miešania restujeme asi 4 až 5 minút.
Potom do hrnca pridáme spranú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody.
Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť na strednom plameni do zmäknutia (cca 20 až 25 minút).
Lososa zbavíme kože a okoreníme zmesou bylinkového korenia.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.
Hotového lososa umiestnime na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.
Komentáre
Zverejnenie komentára