Zemiakové tomato noky s cuketou, mrkvou a špenátom


Suroviny:

500g tomato zemiakových nokov
3 mrkvy
1/2 cukety
hrsť špenátu
30g masla
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
syr na ozdobenie
soľ (ja to solím mlynčekom s cesnakovou soľou)

Postup:

Noky si uvaríme podľa návodu na obale. Ak v zložení píše, že obsah soli v nokoch je okolo 1g, tak už by som vodu, v ktorej sa budú variť nedosoľovala, lebo noky už budú samé o sebe tak akurát slané :) 
Mrkvu a cuketu si nakrájame na drobné tenké krúžky, kocky, triangle, regtangle ako chcete, hlavne nech sú tenké, aby ste nemuseli dlho čakať kým zelenina potom zmäkne.
Na masle si dozlatista opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nakrájanú mrkvu s cuketou. Posolíme si to a keď zelenina zmäkne pridáme špenát a uvarené noky. Premiešame.
Na tanieri podávame ozdobené najemno nastrúhaným syrom. :)

Komentáre

Obľúbené príspevky